Stupade över ett recept på äppelmuffins på internätet idag som lät värt att testa. Så när mamma var på väg till stan idag, så tog jag tillfället i akt. Varsin muffins slank ner i magen, men vad skall jag göra med resten? Nån som är kaffesugen? ;) Här kommer i alla fall receptet.
Muffinsdegen:
100 g flytande margarin
2 st ägg1,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 dl mjölk
4 dl mjöl
2 tsk bakpulver
Fyllning
2 äpple
2 msk socker
2 tsk kanel
Smuldeg
75 g flytande margarin
2 dl havregryn
1 dl mjöl
1 dl socker
Vispa ägg, socker och vaniljsocker poröst. Rör ner flytande margarin och mjölk. Blanda mjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten. Hacka äpplen i bitar. Blanda äppelbitarna med socker och kanel. Vänd ner äppelblandningen i smeten. Fördela i 10 st (i originalreceptet var det 12, för mig räckte det till 10 stora) stora muffinsformar till 2/3 av formen. Rör ihop alla ingredienser till smuldegen. Strö denna över de fyllda muffinsformarna. Grädda i 200 gr i ca 20 min.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar