Bilden lånad härifrån |
400 g rabarber
50 g smör
1/2 dl råsocker
Smuldeg:
100 g smör
1 dl strösocker
1 dl havregryn
1 1/2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1/2 dl vispgrädde
1 ägg
Gör sen så här:
- Skala rabarbern om den är grov, och skär den i 2 cm breda bitar. Fräs rabarber, smör och råsocker i en kastrull ett par minuter. Fördela i 6 portionsformar eller i en stor form.
- Smuldeg: Vispa rumsvarmt smör och socker smidigt. Rör i havregryn, mjöl, vaniljsocker, bakpulver, grädde och ägg. Klicka smeten över rabarbern och grädda i ca 20 minuter för de små pajerna och i 30–40 minuter för en stor paj. Servera med vaniljsås.
Obs. Gräddningstiden beror verkligen på vilken typ av ugn man använder. Vi gjorde en stor paj och den var inne i endast 20 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar