onsdag 8 augusti 2012

Kyckling- och baconpaj

Som tack för att man har en mamma och pappa som alltid finns här när de behövs så stod jag idag för maten. Valet av maträtt är min mor. Tyvärr så var vi alla så hungriga så jag hann inte ens tänka på att knäppa en bild. Ni får bara lita på mitt ord att den var god!

Grov pajdeg
1,25 dl flytande margarin
1 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 dl grahamsmjöl       
 
Gör så här:
1. Mät upp vetemjöl och grahamsmjöl. Blanda, blanda. Lägg till margarinet. Blanda, blanda. Om degen inte fått passlig konsistens, lägg till kallt vatten.
2. Smöra en pajform och tryck ut degen. Nagga och låt stå kallt. Förgrädda i 10 minuter i 225.
Fyllning:
1 rödlök
1 msk smör
2 kycklingfiléer
140 g bacon
1 vitlöksklyfta
2 dl riven ost
      
Äggstanning:
3 ägg
2 1/2 dl matlagningsgrädde
salt, peppar
1 röd paprika
 
Gör så här
1. Fyllning:  Strimla kyckling och bacon och stek. Skala och hacka löken och fräs den mjuk i en stekpanna med smör.Tillsätt pressad vitlök. Strö osten i det förgräddade pajskalet och lägg i fyllningen.
2. Äggstanning: Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar och häll i pajskalet. Strö över strimlad paprika och grädda i 25 minuter (beror på ugnen).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar