Det börjar nästan kännas som denna blogg håller på att dö ut, pga
1) jag hittar helt enkelt inget att skriva om
2) haft många bollar i luften på sistone
3) jag har inte varit hemma många minuter den senaste månaden (?!)
Skall i alla fall försöka bättra mig och som ett steg i detta så bjuder jag på ett riktigt lätt och gott recept.
Botten:
2 dl vetemjöl
1 dl havregryn
1/2 dl socker
1 tsk bakpulver
1/2 tsk vaniljsocker
1 dl flytande margarin
1 ägg
Fyllningen:
5-6 dl rabarber
1 burk kvarg
1 ägg
1 dl socker
Det är bara att röra ihop alla ingredienser till bottnen. Smörj en form och tryck ut degen. Skala rabarbern och skär i små bitar. Blanda ihop de övriga ingredienserna och tillsätt rabarbern. Häll fyllningen över pajskalet. Grädda i ugn 200 grader i ca 25 minuter.
Så om nån är sugen på en bit rarberpaj så är det bara att slå en signal och komma över :)
Ps. det är inte bara jag som ätit av pajen. Oväntat, men trevligt besök you know :)
Tack för tipset. Jag gjorde en annan smarrig variant på denna genom att byta ut flytande margarinet mot smält smör, vetemjölet mot speltmjöl och sockret mot indiansocker.
SvaraRadera