Det är grymt svårt att uppskatta hur hungriga folk är eller hur stora bitar dom tänker äta. Originalplanen var faktiskt att jag skall göra 2 salta pajer, men det skulle ju vara aningen pinsamt om det skulle bli för lite. Så nu blev 2 till 3. Om inte annat så finns de imorn krabbismat ;)
Tacopaj
Botten
2 dl grahamsmjöl
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1/tsk salt
50 g margarin
1 1/2 dl mjölk
Fyllning
500 g maletskött
1 gul lök
1 påse taco kryddmix
1 dl vatten
4 hackade tomater
chilipeppar
2 dl creme fraice
1 dl riven ost
Gör sen enligt följande:
1. Blanda ihop ingredienserna till pajdegen.
2. Bryn lök och köttfärs samt tillsätt kryddmix och vatten.
3. Fördela köttfärsfyllningen direkt på pajen. Lägg hackade tomater, chilipeppar och creme fraiche ovanpå köttfärsen. Strö över riven ost.
4. Grädda i mitten av ugnen i 250 grader i ca 12-20 min.
Skinkpaj med krämig ost
Pajdeg
2 1/2 dl vetemjöl
150 g margarin
Fyllning
200 g skinka (idag kalkon)
200 - 250 g smältost
3 ägg
1 dl matlagningsgrädde + 1/2 dl mjölk
1/2 paket färdigskivad cheddarsmältost
2 tomater
gräslök
svartpeppar
Gör sen enligt följande:
1. Förgrädda bottnen 10-15 min i 200 grader
2. Strimla kalkonen. Lägg skinkan i formen och lägg på smältostskivorna.
3. Rör ut smältosten med 1 ägg i taget. Tillsätt grädde, mjölk, gräslök och svartpeppar. Häll smeten i formen.
4. Skiva tomaterna och lägg dem ovanpå.
5. Grädda i 20-30 min. Kontrollera att fyllningen "stannat", men är krämig.
Paprika- och fetaostpaj
Pajdeg
150 g vetemjöl
1 dl grahammjöl
75 g smör
1 krm salt
Fyllning
2 st lökar
2 paprikor
1 förpackning fetaost
2 dl mjölk
2 ägg
3 krm salt
1 krm svartpeppar
Gör sen enligt följande:
1. Blanda ihop mjöl, smör och salt.
2. Tryck ut degen i en pajform. Ställ formen kallt.
4. Skiva löken tunt och fräs i stekpanna. Skär paprikan i strimlor och tillägg den. Fördela blandningen i pajskalet. Strö över fetaosten. Vispa samman mjölk, ägg, salt och peppar. Häll blandningen i pajskalet.
5. Grädda pejaen i ca 25 min tills äggsmeten stannat.
Ja nyt tuli nälkä! :D
SvaraRadera