Under den senaste tiden har jag testat på en del olika recept på hemlagad glass. Inspiration har jag tagit från nätet och modifierat dem så att de passar just mig. Pga att jag haft en överfylld frys så har jag inte kunnat lägga in min glassbyttan som hör till glassmaskinen på frysning som den bör innan den kan användas till glasstillverkning. Därför har jag fått använda mig av sådana recept som inte kräver glassmaskin utan endast elvisp. Nå, nu har jag i alla fall fått frysen så pass tömd att jag kunnat lägga in glasskålen i frysen och laga glass på riktit. Med facit i hand så måste jag säga att de e så värt att ha en glassmaskin. När glassen varit i frysen ett tag och "fryst till sig" så är den fortfarande mjuk i konsistensen och lätt att "skopa" (vad sjuttan heter det när man tar glass åt sig?!). För mig blir glassen annars väldigt hård när man inte använder sig av glassmaskinen, och detta antar jag beror på att man egentligen borde vara där och röra om ett par gånger medan glassen stelnar om man inte använder glassmaskin. Detta är jag naturligtvis alltför lat för att göra! ;) Så om ni vill göra er egen glass så rekommenderar jag varmt att skaffa hem en egen glassmaskin! Ni kommer inte att ångra er!
Bla bla bla..här kommer i alla fall mitt bästa recept på vaniljglass:
3 st äggulor
1 dl strösocker
1 st vaniljstång
2 dl laktosfri mjölk
2 dl laktosfri vispgrädde
1 dl strösocker
1 st vaniljstång
2 dl laktosfri mjölk
2 dl laktosfri vispgrädde
Skrapa ur vaniljstången och lägg i en skål tillsammans med sockret och äggulorna. Vispa äggulorna, sockret och vaniljen tills det är luftigt. Tillsätt mjölken under omrörning. Vispa grädden ganska hårt. Rör ned de övriga ingredienserna i den vispade grädden. Se till att alla ingredienserna blandas ordentligt.
Slå på glassmaskinen och häll blandningen i glassbehållaren, som ska brumma i ca 45 minuter. När glassen är klar kan du hälla den i en plastlåda och ställ in i frysen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar