onsdag 22 september 2010

Korvsoppa

Har gått och varit snål på korvsoppa i flera dagar nu, men de verkar vara svårt att få hem THE ingrediens från butiken. I måndags va ja i alla fall och pantade flaskorna från lördagen och då slank faktiskt den ända ingrediensen som saknades ner i handelskärran --> korven. Tog bara ett par dar till innan jag fick maten verkställd :p

Ingredienser som behövs till dagens mat:
  • potatis
  • morötter
  • en kringla med länkkorv
  • salt & hela svartpepparkorn

Korvsoppan som just blivit lyft från plattan
 
Gör så här:

  1. Lägg en passlig mängd med vatten (så att det täcker potatisen + lite till) i en kastrull och koka upp vattnet. Medan vattnet kokar upp skalar och tärnar du potatisen.
  2. Släng potatisen i kastrullen & salta. Lägg till pepparkornen. Potatisen bör koka i ca 20 minuter eller tills de känns mjuka.
  3. Lägg till de frusna morötterna (idag använde jag babymorötter) efter att potatisen kokat i 5 minuter
  4. Tärna korven och stek i en stekpanna (annars sväller korven & ser mindre aptitliga ut :)). Lägg till korven när  potatisen nästan kokat färdigt.
  5. Servera med t.ex. en smörgås.

Gör oftast min mat med fingerkänsla och använder alltså inga recept. OM jag använder ett recept så brukar jag oftast göra om dem till mina egna i alla fall :) Ni måste ju hålla med om att korvsoppan & knäckesmörgåsen nedan ser ganska mumsiga ut..

 
 
Stay tuned for more...


2 kommentarer:

  1. Nice att se morötter i soppan! Då du visst inte kan äta råa, o morötter som e sååå goda! O BRA för en oxå :)

    SvaraRadera
  2. nog ska ja fösöka mig på dom råa jäklarna så småningom oxå :) vill tro på att de e bara när de e som färskast som ja int kan äta dem..

    SvaraRadera