For en sväng till Malax idag för att hälsa på min kära mor och far. Det visade sig att min kära far va ute i snösvängarna, så det blev lunch på tumanhand med min mor. Mamma hade ett recept ur Hemmets Journal som hon var sugen på så detta testade vi idag. Földje receptet nästan till 100 % denna gång :) Det fanns tyvärr inga tomater eller champinjoner hemma så dessa uteblev. Sambal oelek utelämnades pga att det kan innehålla spår av nötter?! Med eller utan ovannämnda ingredienser så säger jag smaskens!
Bilden från Hemmets Journal |
Ingredienser:
500 g kycklinglårfilé
salt, peppar
1 msk smör eller margarin
1 röd paprika
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 äpple
200 g champinjoner
2 dl crème fraiche
2 dl grädde
1/2 dl mango chutney
1 msk tomatpuré
1 tsk sambal oelek
1 tsk paprikapulver
4 portioner kokt jasminris
2 tomater
1 dl riven ost
Gör så här:
1. Dela varje lårfilé i fyra eller fem bitar. Salta och peppra och bryn dem runt om i stekpanna med smör.
1 dl riven ost
Gör så här:
1. Dela varje lårfilé i fyra eller fem bitar. Salta och peppra och bryn dem runt om i stekpanna med smör.
2. Dela, kärna ur och strimla paprikan. Skala och hacka lök och vitlök. Skala, kärna ur och skär äpplena i bitar. Dela svampen i kvartar.
3. Lägg ner paprika, lök, vitlök, äpple och svamp i stekpannan och fräs i 5 minuter.
4. Späd med crème fraiche, grädde och mango chutney. Smaksätt med tomatpuré, sambal oelek och paprikapulver och koka ihop i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
5. Bred ut riset i botten på en ugnsfast form. Lägg på kycklingröran. Strö över ost och lägg på skivade tomater. Gratinera i 15 minuter och servera med en sallad till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar