Ett mycket enkelt recept som jag testade att göra förra veckan. Det var en hit såväl bland min familj som hos våra kanadensiska släktingar. Så saftiga och goda.
Detta behöver du till själva kakan:
1 ägg
1½ dl strösocker
150 g margarin
4½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 dl lingonsylt
Till havrefrasen behöver du:
1½ dl havregryn
50 g margarin
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk kanel
Gör så här:
Smält margarinet i en kastrull. Vispa ägg och socker i en skål. Häll i margarinet i det uppvispade ägget. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det i smeten. Tryck ut degen i en form (ca 20*30 cm)
Bred lingonsylten över kakan.
Blanda ihop ingredienserna till havrefraset och strö det sist över kakan.
Grädda mitt i ugnen i 200 grader i ca 20-25 minuter.
Glömde tyvärr att ta en bild av kakan, så vill ni veta hur god den ser ut och är så måste ni baka den själv :)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar