Detta behövs till bottnen:
150 g smör
1/2 dl socker
1 ägg
3 dl vetemjöl
(1-2 msk vatten)
Detta behövs till fyllningen:
500 g kvarg
200 g creme fraiche
3 ägg
1 1/2 dl socker
2 msk vaniljsocker
250 g blåbär
Gör sen så här:
- Rör ihop det mjuka smöret med sockret.
- Tillägg ägget och mjölet. Blanda snabbt ihop. Jag behövde inte alls använda mig av vattnet.
- Smörj en form med löstagbar kant (ca 24 cm i diameter). Tryck ut smeten på botten och kanter.
- Börja med att blanda ihop kvargen och creme fraichen till fyllningen. Tillsätt äggen, socker och vaniljsocker. Rör till slut försiktigt ner blåbären. Häll fyllningen i formen.
- Grädda i 175 grader i ca 1 timme (i min ugn tog det 1 timme och 10 minuter).
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar