söndag 27 maj 2012

Lasagne

Detta behöver du:
400 g stekmaletkött
olivolja
10–12 torkade lasagneplattor
200 g fetaost
2 dl riven ost

Tomatsås:
1 gul lök
4 vitlöksklyftor
olivolja
1 burk krossade tomater, 400 g
1 msk torkad oregano
flingsalt
nymald peppar

Vit sås:
2 msk smör
4 msk vetemjöl
7 dl mjölk
flingsalt
nymald peppar

Gör så här

1. Tomatsås: Hacka lök och vitlök och fräs i en gryta med olja utan att det tar färg. Tillsätt tomater, och oregano. Koka under lock 15–20 minuter. Smaka av med salt och peppar.
2. Vit sås: Smält smöret i en kastrull och rör ner mjölet. Späd med mjölken, lite i taget och sjud 5–10 minuter. Rör om, rör om och rör om lite till så att såsen inte bränner vid. Smaka av med salt och peppar.
3. Stek meletköttet i en stekpanna med lite olja.
4. Smörj en ugnsfast form. Varva vit sås, lasagneplattor, maletkött, smulad fetaost och tomatsås. Börja och avsluta med vit sås. Strö över riven ost och gratinera mitt i ugnen på 200 grader i 40–45 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar