400 g stekmaletkött
olivolja
10–12 torkade lasagneplattor
200 g fetaost
2 dl riven ost
Tomatsås:
1 gul lök 4 vitlöksklyftor
olivolja
1 burk krossade tomater, 400 g
1 msk torkad oregano
flingsalt
nymald peppar
Vit sås:
2 msk smör 4 msk vetemjöl
7 dl mjölk
flingsalt
nymald peppar
Gör så här
1.
Tomatsås: Hacka lök och vitlök och fräs i en gryta med olja utan att det tar
färg. Tillsätt tomater, och oregano. Koka under lock 15–20 minuter. Smaka av med
salt och peppar.
2. Vit sås: Smält smöret i
en kastrull och rör ner mjölet. Späd med mjölken, lite i taget och sjud 5–10
minuter. Rör om, rör om och rör om lite till så att såsen inte bränner vid. Smaka av med salt och
peppar.
3. Stek meletköttet i en stekpanna
med lite olja.
4. Smörj en ugnsfast form.
Varva vit sås, lasagneplattor, maletkött, smulad fetaost och tomatsås.
Börja och avsluta med vit sås. Strö över riven ost och gratinera mitt i ugnen
på 200 grader i 40–45 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar