måndag 6 januari 2014

Smörgåstårta med lax och räkor

Till nyår svängde jag ihop en enkel smörgåstårta med lax och räkor.


Detta behöver du för en smörgåstårta:

1 paket runda smörgåstårtbottnar (t.ex Närpes bröd)

Fyllning 1:
150 g räkor
3 msk hackad gräslök
1 msk hackad dill
1 1/2 dl créme fraiche
100 g philadelphiaost
salt
peppar
 
Fyllning 2:
200 g gravad lax
1 1/2 dl créme fraiche
100 g philadelphiaost
gräslök
peppar
 
Fyllning till garneringen:
2 dl vispgrädde
1 dl créme fraiche
 
Garnera med:
150 g räkor
200 g gravad lax
3-5 hårdkokta ägg
purjolök
 
Gör så här:
1. Hacka räkorna till fyllning 1. Blanda créme fraiche och philadelpiaosten. Salta och peppra. Blanda ner räkorna, gräslöken och dillen.
2. Skär den gravade laxen i mindre bitar till fyllning 2. Blanda ihop créme fraiche med philadelphiaosten. Smaksätt med peppar och gräslök. Tillägg laxen.
3. Lägg det första brödet på en bricka och bred på fyllning 1. Lägg på nästa bröd och bred på fyllning 2. Lägg på de sista bröden och tryck ihop tårtan.
4. Vispa grädden och blanda med crème fraiche. Bred över och runt om tårtan. Garnera med räkor, lax, ägg och purjolök.
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar