torsdag 21 oktober 2010

Äppeltårta från Österlen

Hmm, vad skall man säga. Vissa människor har en förmåga att vid rätt tillfälle "slå till". Råkar detta tillfälle infinna sig just när jag har en svag stund så kan detta bli slutresultatet


Botten:
100 g smör el margarin
3 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 dl socker
3 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 ägg

4-5 äppel

Blanda ihop de torra ingredienserna. Rör ner ägg och smör el. margarin. Tryck ut största delen av degen i en pajform. Skiva äpplena och lägg dem i pajskalet. Strö över kanel och socker (kan utelämnas). Strö över resten av smuldegen. Grädda i ugn i 200 grader i ca 30-35 minuter.
Servera med vaniljsås eller glass.

3 kommentarer:

  1. man blir ju bara så snål!!! hör av dig om d lämnar en bit ;)

    SvaraRadera
  2. de lär nog slicka pajformen ti sista smulan ;) hitta annars ett recept ti en baileyskaka som absolut måst testas nån gång!! men ti de behövs de ju en hel dag för att få den klar.. :D

    SvaraRadera
  3. crazy! men säkert värt att testa! :)

    SvaraRadera