torsdag 23 december 2010

Apelsin-chokladkaka

En chokladkaka som jag bara måste testa på (enligt ett recept från Pieni suklaatehdas) och samtidigt bidrag nummer 2 till julbordet. Prövade för första gången igår, men kakan ville inte lämna formen. Skam den som ger sig så idag tog jag nya tag och slutresultatet blev fantastiskt (bildbevis kommer bara rumpan orkar upp från soffan) :)

Detta bör du ha hemma

3 ägg
4,5 dl socker
6 msk kakaopulver
2 tsk vaniljsocker
3 msk apelsinmarmelad
150 g smält smör
2,5 dl vetemjöl

Gör sen så här
  1. Vispa ihop ägg och socker.
  2. Smält smöret och rör ner kakaopulver, vaniljsocker och marmelad.
  3. Häll försiktigt ner smörblandningen i ägg-/sockerblandningen.
  4. Blanda ner mjölet.
  5. Grädda i 200 grader i ca 45 min.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar