onsdag 8 december 2010

Paprika- och getostpaj

En av mina "nya" favoriter är getost, så det kanske inte var så oväntat att det slank ner en bit i köpkärran senast jag besökte butik X. Det som kanske var mer oväntat är att man bara kan slänga in ett sökord på en matsida på nätet, ta första bästa recept på en paj och lyckas hitta ett supergott recept!


Till dagens bidrag av salt paj behöver du

Pajdeg
150 g (1,5 dl) vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
100 g smör el 1 dl flytande margarin
1 krm salt 

Fyllning
2 gula lökar
2 paprikor
7 st getostskivor el valfri mängd bredbar getost
2 dl mjölk
2 st ägg
3 krm salt
1 krm svartpeppar

Sen gör du enligt följande
1. Sätt ugnen på 225°.
2. Blanda mjöl, smör och salt. Tillsätt smöret / flytande margarinet och arbeta snabbt ihop en deg.
3. Tryck ut degen i en pajform (ca 28 cm i diameter). Ställ formen kallt.
4. Skiva löken tunt och fräs i en aning olja. Skär paprikan i strimlor och tillsätt den. Fördela blandningen i pajskalet. Lägg på ostskivorna / den smulade getosten. Vispa samman mjölk, ägg, salt och peppar. Häll på blandningen vid sidan om osten.
5. Grädda pajen på nedersta falsen ca 25 min tills äggsmeten stannat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar