Någonting som jag länge funderat på att pröva laga är köttpiroger. Efter många om och men, samt genomgång av olika recept på nätet så valde jag följande.
Till pirogdegen behövs:
2,5 dl mjölk25 g jäst
1 tsk salt
1 ägg
50 g smör eller margarin
ca 3 dl vetemjöl
ca 3 dl grahammjöl
Till fyllningen behövs:
200 g maletkött
svartpeppar
kryddpeppar
salt
1 dl ris
1 ägg
riven ost
Gör sen enligt följande:
Lös upp jästen i den fingervarma mjölken. Tillägg salt och ägg. Lägg stegvis till mjölet. Till sist tillsätter du det smälta smöret. Låt jäsa i ca 30 minuter.
Koka riset och stek maletköttet, smaksätt. Lägg ihop ris och maletkött och kontrollera kryddningen. Lägg ännu till den rivna osten och ägget.
Skär degen i passliga bitar och kavla ut till cirkelformade figurer. Lägg ut fyllningen (ca 2 msk/pirog) på den ena hälften och vik över den andra hälften. Om du vill kan du smörja pirogerna med ägg eller smält smör.
Grädda i 200-gradig ugn i ca 20 min eller tills pirogerna är gyllenbruna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar