måndag 27 oktober 2014

Kyckling- och baconlasagne

Ibland blir man trött på den samma vanliga maten dag ut och dag in. Igår bestämde vi oss för att variera den vanliga lasagnen och göra en alternativ version. Så nu skall jag tipsa er om ett riktigt gott alternativ till den vanliga lasagnen med maletkött. Byt ut maletköttet mot en blandning av kyckling och bacon. Man kanske inte skulle tro det men kyckling och bacon passar väldigt bra ihop. 

Detta behöver du:
400 g kycklingstrimlor
1 paket bacon
flytande margarin
10–12 torkade lasagneplattor
200 g fetaost
2 dl riven ost

Tomatsås:
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
flytande margarin
1 burk krossade tomater, 400 g
basilika
salt
svartpeppar

Vit sås:
2 msk smör
4 msk vetemjöl
8 dl mjölk
salt
svartpeppar

Gör så här

1. Tomatsås: Hacka lök och vitlök och fräs i en kastrull med margarinet utan att det tar färg. Tillsätt tomater, och basilika. Koka under lock 15–20 minuter. Smaka av med salt och peppar.
2. Vit sås: Smält margarinet i en kastrull och rör ner mjölet. Späd med mjölken, lite i taget och sjud 5–10 minuter. Rör om, rör om och rör om lite till så att såsen inte bränner vid. Smaka av med salt och peppar.
3. Stek kycklingen och baconen i en stekpanna med lite flytande margarin.
4. Smörj en ugnsfast form. Varva vit sås, lasagneplattor, kyckling/bacon-blandningen, smulad fetaost och tomatsås. Börja och avsluta med vit sås. Strö över riven ost och gratinera mitt i ugnen på 200 grader i 40–45 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar