Det har förekommit en hel del fredagsmys på senaste tiden. Men på allvar, vad är nu mer underbart än att krypa upp i soffan med sin egen älskling och äta och dricka något gott. Nu tänker jag ge ett tips till fredagskvällens middag, som varken kräver en gourmetkock eller en grym insats i köket. Dagens tips är alltså tacopaj. Det finns naturligtvis många olika recept på tacopaj, men detta är mitt bidrag.
Till botten bör du ha följande ingredienser hemma:
2 dl grahamsmjöl
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
50 g margarin
1 1/2 dl mjölk
Till fyllningen behövs följande:
500 g stekmaletkött
1 gul lök
1 påse taco kryddmix
1 dl vatten
4 hackade tomater
chilipeppar
2 dl creme fraiche
2 dl riven ost
Gör sen så här:
- Blanda ihop ingredienserna till pajdegen. Tryck ut pajdegen i en smörad form.
- Bryn löken med köttfärsen. När köttfärsen fått lämplig färg kan du tillägga kryddmixen och vattnet. Låt koka tills det mesta av vattnet avdunstat.
- Fördela köttfärsfyllningen direkt på pajdegen. Lägg de hackade tomaterna (jag brukar ta bort den vattniga delen av tomaterna i samband med att jag hackar dem, men det är ju en smaksak), chilipeppar och creme fraiche-/ostblandningen ovanpå.
- Grädda i mitten av ugnen i 250 grader i ca 15-20 minuter tills pajen fått fin färg.
Servera gärna med en valfri grönsallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar