tisdag 28 oktober 2014

Tacopaj

Det har förekommit en hel del fredagsmys på senaste tiden. Men på allvar, vad är nu mer underbart än att krypa upp i soffan med sin egen älskling och äta och dricka något gott. Nu tänker jag ge ett tips till fredagskvällens middag, som varken kräver en gourmetkock eller en grym insats i köket. Dagens tips är alltså tacopaj. Det finns naturligtvis många olika recept på tacopaj, men detta är mitt bidrag.


Till botten bör du ha följande ingredienser hemma:
2 dl grahamsmjöl
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
50 g margarin
1 1/2 dl mjölk

Till fyllningen behövs följande:
500 g stekmaletkött
1 gul lök
1 påse taco kryddmix
1 dl vatten

4 hackade tomater
chilipeppar
2 dl creme fraiche
2 dl riven ost

Gör sen så här:
  1. Blanda ihop ingredienserna till pajdegen. Tryck ut pajdegen i en smörad form.
  2. Bryn löken med köttfärsen. När köttfärsen fått lämplig färg kan du tillägga kryddmixen och vattnet. Låt koka tills det mesta av vattnet avdunstat.
  3. Fördela köttfärsfyllningen direkt på pajdegen. Lägg de hackade tomaterna (jag brukar ta bort den vattniga delen av tomaterna i samband med att jag hackar dem, men det är ju en smaksak), chilipeppar och creme fraiche-/ostblandningen ovanpå.
  4. Grädda i mitten av ugnen i 250 grader i ca 15-20 minuter tills pajen fått fin färg.
Servera gärna med en valfri grönsallad. 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar