onsdag 29 oktober 2014

Sega kardemummasnittar

Om ni endast vill testa på att göra en sort av småbröd så rekommenderar jag dessa starkt. Smaken av kardemumma gör småbröden så goda samtidigt som sirapen tillför en seghet som gör att man bara vill ha mer.


Vill du ta dig an dessa goda småbröd så bör du ha följande ingredienser hemma:
100 gram rumsvarmt smör
1 dl strösocker
2 msk ljus sirap
2 1/4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1½ tsk nystötta kardemummakärnor


Sen gör du så här:
  1. Rör ihop smör, socker och sirap med en träslev. Blanda ihop mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kardemumma och rör ner i smeten till en jämn deg. 
  2. Dela den i två och rulla ut till två längder på bakpappersklädd plåt, platta till dem något. 
  3. Grädda dem i 175 grader mitt i ugnen i 12-15 minuter, tills de är gyllene. Låt längderna svalna en aning och skär sedan till kakor på snedden. Låt svalna helt på plåten.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar