söndag 13 februari 2011

Vegetarisk paj med getost

Blev tipsad av en god vän om en mattävling, dvs Månadens matutmaning. Vem skulle denna mattävling passa bättre för än mig?! :) Tänker verkligen utnyttja februari månad att göra massor med både gamla och nya recept för att öka min chans att vinna denna mojäng. Mitt första bidrag blir en vegetarisk paj med getost.


Detta behöver du till pajdegen:

1 dl vetemjöl
1 1/2 dl grahammjöl
1 krm salt
1 1/4 dl flytande margarin
1 msk iskallt vatten

Till fyllningen behöver du följande ingredienser:

150 g getost, smulad
2 dl crème fraiche, lätt
2 st ägg
 st purjolök, skivad
1 st röd paprika, i bitar
1 ask cocktailtomater
1 tsk flingsalt

Sen gör du så här:

1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Blanda hastigt mjöl, salt och flytande margarin.
3. Tillsätt vatten och knåda snabbt ihop till en deg.
4. Låt vila kallt minst en halvtimme.
5. Tryck ut degen i en form, nagga botten.
6. Förgrädda i ca 10 minuter.
7. Ta ut och höj värmen till 225 grader.
8. Mixa osten med crème fraiche och ägg.
9. Häll i pajskalet.
10. Lägg i purjolök, paprika och tomater.
11. Strö över flingsaltet.
12. Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter.
13. Ta ut och låt pajen sätta sig 5-10 minuter innan du serverar.

Pajen kan du ju t.ex servera med en fresh grönsallad eller så äter du bara den som den är. Hoppas det skall smaka!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar