Som känt är jag inte rädd för att testa på nya recept, så måndagen till ära skall jag testa ett recept som jag hittade i en känd men inte nämnd mattidning. Ett hur enkelt recept som helst och medan maten lugnt blir färdigt i ugnen så kan du lyfta upp fötterna och njuta av lugnet. Som vanligt hade jag ju inte alla ingredienser hemma så receptet blev modifierat en aning :) Till måndagens festmiddag behöver du följande ingredienser:
1/2 påse fullkornsmakaroner
200 g stekmaletkött
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 liten chili
salt
kryddpeppar
svartpeppar
1 påse blåmögelost
Till äggstanningen:
5 dl mjölk
2 ägg
salt
vitpeppar
Gör så här:
1. Koka makaronerna enligt anvisningen på förpackningen, dvs i ca 10 minuter.
2. Skala löken och hacka i små tärningar. Pressa vitlöken. Halvera chilin och ta bort fröna, hacka sen i små strimlor.
3. Bryn maletköttet och krydda med salt samt krydd- och svartpeppar. Tillägg löken, vitlöken och chilin.
4. Blanda makaronerna, maletköttet och blåmögelosten i en ugnsform.
5. Blanda ihop mjölk, ägg, salt och vitpeppar. Häll blandningen i ugnsformen.
6. Grädda i ugnen i 175 grader i ca 50 minuter.
Glömde tyvärr att ta en bild av lådan, så ni får tro på mig när ja säger att de va så mumsigt :)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar