tisdag 29 mars 2011

Eldröd soppa för paprikaälskare

Gjorde denna soppa för flere veckor sen, men har helt glömt bort att  dela med mig. Den här färgstarka soppan är en riktig vitaminkick! Cayennepeppar och citron ger lite sting.


Detta behöver du:
4-6 stora röda paprikor, ca 800 g
1 liten gul paprika
2 schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
1 dl rundkornigt ris
5 dl vatten
Salt
Svartpeppar
1 tsk paprikapulver
Cayennepeppar
2 msk crème fraiche
1-2 tsk färskpressad citron


Sen gör du så här:
Halvera, kärna ur och skölj paprikorna väl. Tärna ½ röd och ½ gul paprika och ställ åt sidan. Skär resten av paprikorna i bitar.

Skala schalottenlöken och vitlöken. Tärna schalottenlöken och hacka vitlöken. Hetta upp oljan i en kastrull och fräs schalottenlöken tills den börjar mjukna. Lägg i paprikabitarna och vitlöken och fräs 2 min under omrörning.

Blanda ner riset och häll på vatten. Krydda med salt, svartpeppar, paprikapulver och cayennepeppar. Lägg på locket och låt koka 20 min på medelvärme.

Mixa paprikasoppan med en handmixer eller häll över den i en matberedare. Rör ner crème fraiche och smaka av med färskpressad citron. Mixa soppan skummig innan den hälls upp på tallrikar. Strö över paprikahack och servera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar