lördag 9 mars 2013

Foccacia

Testpatrullen har igen varit i farten ;) Nu testades det att laga foccacia för första gången. Helt ok recept, men det är knappast ett bröd som räcker så länge. Antingen bör man alltså fördubbla receptet eller så är det ett recept som man endast använder vid någon middagsbjudning i små bitar..



Detta bör du ha hemma:
 
1/4 paket jäst
1/2 tsk salt
1 tsk honung
2 dl ljummen mjölk
2 msk olivolja
5 dl vetemjöl
 
Smaksättning: Santa Maria Roasted Garlic and Pepper
Smaksättningen kan naturligtvis vara oändlig: flingsalt, olika örter, oliver..vad man nu tycker om.
 
Lös jästen i den ljumna mjölken. Tillsätt övriga ingredienser och baka snabbt ihop till en deg. Kavla ut degen på mjölad bänk till en oval kaka (inte för stor, då blir den inte hög). Lägg över på en plåt med bakplåtspapper. Täck och låt jäsa i 40 minuter. Pensla brödet med olivolja och strö över saltet och de torkade kryddorna. Tryck ner fingrarna överallt så kryddorna trycks ner i brödet. Grädda mitt i ugnen i 225° tills brödet fått färg. Låt svalna på galler.
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar