lördag 2 mars 2013

Knäckig äppelpaj

Fröken hade x antal äpplen som började se lite sjaskiga ut utanpå så hon tänkte att något måste göras av dem. Äppelpaj i alla former brukar vara gott så äppelpaj fick det bli. Som vanligt så är det igen ett nytt recept som testas och jag kan garantera att den är supergod trots att utseendet inte är det bästa.



Detta bör du ha hemma, om du inte vill gå ut i snöyran dvs.:

4 äppel
150 g smält smör eller margarin
3 dl havregryn
2 dl socker
1,5 dl vetemjöl
2 msk mjölk
0,5 dl sirap
2 tsk vaniljsocker
0,5 tsk bakpulver

Smörj en pajform och rada ut de skivade äpplena på botten. Smält smöret och rör i de övriga ingredienserna. Bred blandningen över äpplena. Lägg in i ugn på 175 grader i ca 30 minuter.
Servera med vaniljsås, grädde eller glass.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar