måndag 18 mars 2013

Grahamfrallor

Hade ikväll på schemat en sväng till gymmet, men med ett vattenfyllt knä som ömmar så blev det ändrade planer. Det fick bli lite brödbakning mellan tvättmaskinerna, diskandet och kockandet. Senaste vecka gjorde jag grötfrallor, denna vecka komponerade jag ihop ett eget recept. Måste säga att jag blev riktigt nöjd! :)


Detta bör du ha hemma:

1 1/2 dl müsli
2 1/2 dl vatten
50 g flytande margarin
2 1/2 dl mjölk
1 paket torrjäst
6 dl grahammjöl
4 dl vetemjöl
en näve russin

Koka samman müslin med vattnet. Tillägg det flytande margarinet och rör om. Blanda försiktigt i mjölken och russinen. Tillägg sedan jästen och rör om tills den löser sig i grötblandningen. Häll över allt i en stor bunke. Sedan är det dags att arbeta in mjölet i degen. Använd så mycket att konsistensen på degen är sådan att degen släpper från bunken. Låt degen jäsa i ca 30 minuter. Baka ut till små bullar och lägga på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäs i ytterligare 30 minuter under duk. Grädda i 250 grader i ca 8 minuter. Låt svalna på plåten.
 
Avnjut en varm fralla med smör, ost och skivat ägg! ;)
.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar