måndag 11 mars 2013

Grötfrallor

Detta är ett recept som absolut konkurrerar med mina müslibröd när det gäller saftighet. De är så goda! Rekommenderas starkt. Av denna sats får du 18 frallor.


Detta bör du ha hemma:
1 1/2 dl havregryn
2 1/2 dl vatten
50 g smör
2 1/2 dl mjölk
1 paket  jäst
1/2 dl socker
1/2 tsk salt
ca 1 l mjöl
.
Koka samman havregryn och vatten till en gröt. Klicka i smöret och rör försiktigt så att det smälter. Blanda i mjölken och smula därefter ner jästen och rör tills den löser sig i gröten. Häll över i en stor bunke. Rör ner socker eller sirap och salt och arbeta därefter ner mjölet. Använd så mycket som behövs för att få en fin degkonsistens där degen släpper bunken. Jäs alltsammans under duk i 30 minuter. Baka ut till små bullar, rulla dem i mjöl och lägg på plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa i ytterligare 30 minuter under duk. Grädda i 250 grader i cirka 6 minuter. Låt svalna på plåt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar