måndag 22 april 2013

Äppelkvargkaka

Minns ni mitt misslyckade försök att göra en "bärpaj"?! Nå, det visade sig att den inte var så misslyckad heller. Så god! :)



Här kommer i alla fall receptet:

Smuldegen:
100g margarin
4 dl vetemjöl
1 1/2 dl strösocker
1 tsk bakpulver
1 tsk matsoda
1 tsk vaniljsocker

Smält fettet. Blanda ihop de torra ingredienserna och tillägg fettet. Ta 1/3 av smuldegen åt sidan.

Botten:
ca 2/3 delar av smuldegen
1 1/2 dl naturell yoghurt
1 ägg

I 2/3:s blandningen kan du nu blanda i yoghurten och ägget. Tryck ut i en form.

Kvargfyllningen:
1 burk kvarg
1 dl socker
1 ägg
1 tsk vaniljsocker

skivade äppel
kanel

Ovanpå: 1/3 av smuldegen

Blanda ihop kvarg, socker, ägg och vaniljsocker. Häll fyllningen i formen. Placera ut de skivade äpplena och strö över kanel. Strö över smuldegen som du lade åt sidan, Grädda i 175 graders ugn i ca 45 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar