torsdag 25 april 2013

Kycklingmakaronilåda

För mig är makaronilåda för det mesta en väldigt traditionsrik maträtt. Det blir oftast den vanliga versionen med maletkött och makaroner. Ett enkelt sätt att piffa upp en makaronilåda så kan vara att t.ex lägga på en par tomatskivor och riven ost. Det blir absolut en helt annan smak. För att få lite omväxling kan man ju också byta ut maletköttet mot kyckling, vilket jag gjorde i min senaste version av makaronilåda.


Detta behöver du ha i dina skåp om du skall göra min version av makaronilåda:

1 påse makaroner (400g)
3 kycklingfiléer
2 ägg
4 dl mjölk
salt
svartpeppar
1 burk fetaost
2 tomater (hade tyvärr bara 1 hemma :O)
riven ost

Sen tar du och gör så här:

Koka upp vatten och koka makaronerna enligt anvisning på påsen.  Skär kycklingfiléerna i mindre bitar. Krydda med salt och svartpeppar. Stek kycklingen. Rör ihop mjölk och ägg.  Krydda med lite svartpeppar. Varva makaroner med kycklingen och fetaosten. Häll över äggstanningen.  Lägg ut de skivade tomaterna och strö över den rivna osten. Grädda i 200 graders ugn i 45 minuter.

2 kommentarer: