måndag 22 april 2013

Makaronilåda

För mig är makaronilåda för det mesta en väldigt traditionsrik maträtt. Det blir oftast den vanliga versionen med maletkött och makaroner. Ett enkelt sätt att piffa upp en makaronilåda så kan vara att t.ex lägga på en par tomatskivor och riven ost. Det blir absolut en helt annan smak.

Detta behöver du ha i dina skåp om du skall göra min version av makaronilåda:

1 påse makaroner (400g)
400 g maletkött
2 ägg
4 dl mjölk
salt
kryddpeppar
svartpeppar
2 tomater
riven ost

Sen tar du och gör så här:

Koka upp vatten och koka makaronerna enligt anvisning på påsen.  Bryn maletköttet. Krydda med salt, kryddpeppar och svartpeppar. Rör ihop mjölk och ägg.  Krydda med lite svartpeppar. Varva makaroner med maletköttet. Häll över äggstanningen.  Lägg ut de skivade tomaterna och strö över den rivna osten. Grädda i 200 graders ugn i 45 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar